view this site in English

Kalender

 • Informatieavond: Cursus Positieve Psychologie

  Positieve psychologie
  Labyrint organiseert net als voorgaande jaren weer een cursus Positieve Psychologie! Positieve psychologie is een vrij nieuwe stroming binnen de psychologie, die zich richt op wat er wel is - in plaats van wat er niet is. Gericht op ‘what is good about you’ in plaats van ‘what is wrong with you’, zonder het ontkennen of onderdrukken van het lastige of negatieve. Positief psychologen houden zich dan ook bezig met het vinden van talent, het bevorderen van flow en kwaliteiten van mensen. Daarnaast is er een sterke focus op het creëren van een leven vol engagement op basis van jouw persoonlijke waardes. Met deze cursus, voorheen gegeven door Matthijs Steeneveld, verken je alle terreinen van de positieve psychologie, waardoor ook alle masterrichtingen aan bod komen. Dit jaar is de cursus in een nieuw jasje gestoken en zal worden gegeven door Roeli de Klein en Jip Lauwers. Tijdens de cursus verdiep je je in wetenschappelijke theorieën uit de positieve psychologie, experimenteer je met oplossingsgerichte technieken en ervaar je zelf door middel van oefeningen hoe positieve psychologie werkt in de praktijk. Je eindigt de cursus met een certificaat!

 • FSW-feest

  De vier studieverenigingen binnen de Faculteit der Sociale Wetenschappen organiseren samen één feest! Feest samen met de politicologen van de SPIL, de pedagogen van Emile, de cultureel antropologen van Itiwana en natuurlijk de vertrouwde psychologen van Labyrint!

 • Bedrijvendiner

  Op 22 maart zal het jaarlijkse bedrijvendiner plaatsvinden! Dit is een mogelijkheid voor alle bachelor- en masterstudenten (met name geïnteresseerden in S&O, E&C, OHP en/of ACP) om in contact te komen met het werkveld. Tijdens het diner kom je in contact met recruiters van 5 bekende bedrijven en wellicht kun jij er een stageplek uithalen. Dit alles onder het genot van een 5-gangendiner dat zal plaatsvinden in restaurant Kasual te Leiden. Dit jaar zullen de volgende bedrijven aanwezig zijn: 

  KLM - luchtvaartmaatschappij
  ING - bank
  Tabula Rasa – gedrag en communicatie consultancy bureau
  PerCo – dienstverlener human resources
  ST & T – neuromarketingbureau

  Ben je geïnteresseerd (of heb je vragen)? Stuur een e-mail naar alumnicommissie@labyrintleiden.nl en beantwoord de volgende vragen in maximaal 400 woorden. 
  1. In welk jaar zit je? 
  2. Wat zijn je verwachtingen van de avond? 
  3. Wat zijn je interesses qua werkveld? 
  4. Waarom ben je een geschikte deelnemer? 
  5. Wat wil je uit de avond halen?

  De inloop is om 18:00 en het diner zal bestaan uit een 5-gangen diner inclusief 3 drankjes. De prijs voor leden is €15.50. Hopelijk tot dan!

 • Casusdag (afgelast!)

  Labyrint organiseert een excursie naar een bedrijf of instantie, zodat studenten een inkijkje kunnen krijgen in het toekomstige werkveld. Op deze dag kunnen studenten een casus oplossen waar ze later eventueel mee te maken kunnen krijgen. Waar de excursie naartoe gaat zal later bekend worden gemaakt!

  Deze casusdag zal komen te vervallen! 6 juni zal de volgende casusdag plaatsvinden.

 • AJW reünie

  Op deze reünie zijn alle deelnemers van het Allejaarsweekend welkom om weer samen te komen en terug te blikken op het AJW naar Brugge. Uiteraard zijn ook leden die niet meewaren op het AJW welkom voor een hapje of een drankje!

 • CareerCollege

  De Career Service van de Faculteit der Sociale Wetenschappen organiseert maandelijks activiteiten voor studenten om hen skills te leren die van waarde zijn voor de voorbereiding op de arbeidsmarkt. Zo worden er onder meer workshops en CareerColleges georganiseerd. Deze maand zal de Career Service een CareerCollege organiseren. Deze zal in het teken staan ''Working in human resource management''. De specifieke invulling van dit college zal later bekend worden gemaakt.

 • Aftertentamenborrel

  De tentamens zijn weer voorbij en er is geen betere manier om dat te vieren dan met een paar drankjes! In het thema rood zullen we lekker gaan genieten op deze mooie dag. 

 • Interfacultair congres

  Op 16 april zal het Interfacultair Congres 2018 plaatsvinden op Wijnhaven, Den Haag. Het thema van het Congres is Failure Festival: making the most of mistakes! Van 18:00 tot 22:00 leer je alles over falen en fouten, benaderd vanuit het perspectief van verschillende studierichtingen. Het programma zal bestaan uit een lezing, workshops en een keynote discussie en de avond zal worden afgesloten met een borrel. Het congres is gratis en toegankelijk voor alle studenten. De deuren van zaal 2.02 zullen van 18:00 tot 18:30 geopend zijn, we hopen je dan te zien! Volg het Facebookevenement om op de hoogte te blijven van de sprekers en de workshops!

 • AJW Sociale Activiteit

  Op woensdag 18 April organiseert de Allejaarsweekendcommissie een sociale activiteit! Hierbij heb jij de mogelijkheid om een avondje old-school arcade games te spelen bij Gamestate Utrecht, de grootste Arcade Hal van de Benelux! Hier heb je 60 minuten onbeperkt toegang tot de vetste spellen en heb je zelfs de kans om een grote prijs te winnen. Voor maar €4.50 (€5.50 voor niet-leden) stap je in een tijdmachine terug naar de 80er jaren en duik je in de klassieke spellen, zoals Pac-Man of Pong. Om 18:15 zullen op Leiden Centraal verzamelen en nemen dan samen de trein naar Utrecht. Koop hier je kaartje of in het Labyrinthok! 

 • IC Sportdag

  Beste studenten!

 • Diesactiviteit

  De diesactiviteit is een activiteit waar we de verjaardag van Labyrint vieren. Meer informatie is te vinden onder de inschrijven activiteiten tab. 

 • A.V. Halfjaarlijks verslag

 • Labyrint is jarig! + Hokactiviteit

 • Gala

  Op woensdag 25 april is het Labyrintgala in Visbrasserie de Poort! We duiken het sprookjesthema in om er een magische avond van te maken. Voor 25 euro heb je een avond waar je eerst kan genieten van een bandje en als de voetjes eenmaal prikkelen, dan komt er een DJ om de avond rond te maken! Als dat niet genoeg is om je te prikkelen, krijg je voor dit bedrag ook de hele avond gratis bier/wijn/fris! Dus op de avond zelf hoef je je nergens meer zorgen om te maken en heb je alle ruimte om volop te genieten. 

 • CareerMarkt

  De Career Service organiseert op donderdag 26 april een CareerMarkt om jouw loopbaan een boost te geven! Tijdens deze CareerMarkt is het mogelijk concreet met jouw loopbaan bezig te zijn met behulp van de Career Service FSW, studieverenigingen en andere partners. Laat onder meer je CV checken, een professionele LinkedIn-foto maken of je voorlichten over mogelijke loopbaanmogelijkheden. Kom tijdens of na je lunch tussen 12:00 en 14:00 langs in de centrale hal van de FSW!

 • Bekendmaking Kandidaatsbestuur

 • StuLo Excursie

  Op dinsdag 1 mei zal Labyrint op excursie gaan naar de anatomische snijzaal van het LUMC! Altijd als eens willen weten hoe het eraan toe gaat in een snijzaal? En de hersenen met eigen ogen te willen aanschouwen? Dan is dit dé mogelijkheid! In een uur tijd zal er aan de hand van verschillende hersenpreparaten een overzicht worden gegeven van alle structuren in en om dit indrukwekkende orgaan. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij! De excursie kost €5,50 en is alleen toegankelijk voor Labyrintleden. 

  Een kaartje kun je hier kopen of in het hok! De activiteit is uitverkocht!

 • Labyrintfeest

  Ben jij wel toe aan een feestje? Verlang je door dit weer naar de woeste zee? Of lig je al een tijdje te spartelen op het droge? Geen man over boord! Op 2 mei is namelijk het laatste Labyrint feest van dit jaar met een toepasselijk thema: ⚓Naughty Navy⚓! En laat Psychologie nou net zo veel mooie visjes hebben in de zee... 
  Laat dit feestje niet varen en koop je ledenkaartje hier en je niet-leden kaartje hier! 

 • Studiereis Informatieavond

 • Bezoek Reünie

 • Studiereis

  Van 11 tot en met 17 mei 2018 vertrekken 50 psychologiestudenten met Labyrint naar de hoofdstad van Slovenië, Ljubljana! Tijdens de reis is er een breed scala aan activiteiten waaronder een bezoek aan de Universiteit van Ljubljana, raften, een pub crawl, een bezoek aan Ljubljanski grad, Vintgar Gorge, Lake Bled en nog veel meer!

 • Actieve ledenetentje + Laby Only Feest

 • PTP-congres

  Elk jaar werken Studievereniging der Psychologie Labyrint en SPS-NIP Stedelijk Bestuur Leiden samen om het Psycholoog- en Toekomst Perspectief Congres (PTP-congres) te organiseren. Het thema van dit jaar is: ‘Define your Aspirations, Experience your Future’. Tijdens het congres zullen er 26 sprekers van verschillende specialisaties aanwezig zijn om te vertellen over hun ervaringen in het werkveld van de psychologie. Zo zullen sprekers onder andere vertellen over de Muziek Psychologie, Forensische Psychologie en Verslavingspsychologie. Dit jaar zal meer dan 90% van de lezingen in het Engels zijn! 

  Tijdens de pauze zal er een goede lunch en een informatiemarkt met negen verschillende bedrijven zijn waar je je kansen op de arbeidsmarkt kunt vergroten. Ook kun je hier je CV en je LinkedIn-profiel laten checken en een professionele foto laten maken. De dag zal worden afgesloten met een borrel waar de gelegenheid is om onder het genot van een hapje en drankje te netwerken! Dit jaar zal het congres gehouden worden op 25 mei. Je kunt zowel kaartjes kopen voor een hele dag inclusief een lunch en borrel, als voor een halve dag inclusief een lunch of borrel. Alle sprekers zullen snel bekend gemaakt worden, waarna de kaartverkoop zal openen! 

  • 10:00 – 10:45 Openingsspreker
  • 11:00 – 11:45 Ronde 1
  • 12:00 – 12:45 Ronde 2
  • 12:45 – 14:00 Lunch & Informatiemarkt
  • 14:00 – 14:45 Ronde 3
  • 15:00 – 15:45 Ronde 4
  • 15:45 – 17:00 Borrel

  Leden hele dag: €7,50 
  Leden halve dag: €4,50
  Niet-leden hele dag: €10,00 
  Niet-leden halve dag: €7,00

 • A.V. Kandidaatsbestuur instemming

 • Alumnisymposium

  Houd jij van spannende misdaad series zoals CSI, Criminal minds en Making a murderer? Wil je graag meer te weten komen over forensische psychologie? Het thema van het alumnisymposium is ‘’Committing a Crime: a symposium about Forensic Psychology’’. Het symposium is toegankelijk voor zowel alumni als studenten. Drie enthousiaste sprekers zullen alle ins en outs over dit onderwerp bespreken op deze avond. Om 18:30 is iedereen welkom en om 18:45 zal de eerste lezing van Ciska Joldersma starten. Deze zal gaan over het behandelen van politici en bijdragen aan herstel van de samenleving met voorbeelden uit de tbs. Hierna zal Sascha Peter Ripken vertellen over de uitdagingen van het werken met adolescenten en jongvolwassenen in de forensische psychiatrie. De laatste lezing zal gegeven worden door Jelle Troelstra. Hij zal vertellen over de behandeling van zedendelinquenten. Het symposium zal afgesloten worden met een borrel waar kan worden nagepraat over de avond. Zet jezelf op geïnteresseerd om op de hoogte te blijven van de informatie die zal volgen over de sprekers en de kaartverkoop!

 • Casusdag (afgelast!)

  Labyrint organiseert een excursie naar een bedrijf of instantie, zodat studenten een inkijkje kunnen krijgen in het toekomstige werkveld. Op deze dag kunnen studenten een casus oplossen waar ze later eventueel mee te maken kunnen krijgen. Waar de excursie naartoe gaat zal later bekend worden gemaakt!

  Deze casusdag zal helaas komen te vervallen!

 • Aftertentamenborrel

  De vierde en laatste tentamenperiode is aanstaande. Na deze periode is het eindelijk zomervakantie! Deze aftertentamenborrel is een van onze laatste activiteiten van het academische jaar en het zal een relaxte zijn. Als het weer het toelaat zal deze activiteit buiten in de zon plaatsvinden! Zoals altijd zullen de gratis drankjes ijskoud zijn en de snacks zoutig van smaak.

  Houd het Facebook evenement in de gaten voor updates over de locatie!

  P.S. Vergeet je zonnebrand niet!

 • Bullenborrel

  Jara Kunst is tijdens de A.V. ingestemd als lid van Verdienste! Als er een Lid van Verdienste wordt ingestemd, krijgt deze een bul. Deze bul wordt uitgereikt op een speciaal hiervoor georganiseerde bullenborrel. Alle leden zijn welkom om Jara te feliciteren of samen mee te doen met de Jaraoke! De bullenborrel zal plaatsvinden in Café ’t Centrum van Melzen vanaf 19:00. Kom gezellig langs voor een drankje of hapje, want de eerste borrelaars krijgen deze GRATIS!

 • Opening Academisch jaar

 • A.V. Eindverslag Bestuur 71

 • Commissie-informatie-uurtje

 • Wissel A.V. + Wisselfeest

  Zoals elk jaar begint, eindigt ook elk jaar voor een bestuur. Op deze A.V. wisselen Bestuur 71 met Bestuur 72 en dragen het stokje officieel over. Deze feestelijke gebeurtenis kan uiteraard niet plaatsvinden zonder een feest om de harten te luchten! Het feest vindt plaats in COC de Kroon en begint om 23:00, wees erbij en geniet met volle teugen! 

 • EJW Begeleidersavond

 • A.V. Beleidspresentatie 72

 • Almanakuitreiking

 • Eerstejaarsweekend

  Inschrijven voor het eerstejaarsweekend doe je zo! 

 • Commissiemarkt

 • Studiereis Reünie

 • IC Pubcrawl

  Hallo iedereen!

 • Commissiewissel + Labyrintfeest

  Genoten van de vakantie? Lekker op jullie dooie akkertje gezeten? Niet lang meer! Het studiejaar gaat bijna weer beginnen en dat betekent: tijd voor een feestje!

 • Hokwarming

 • Constitutieborrel

 • Long Study Trip Announcement

 • EJW Reünie

  Halverwege september heeft het jaarlijkse Eerstejaarsweekend in Ellertshaar, Drenthe plaatsgevonden. Na een fantastisch weekend vol activiteiten, bonding-momenten en feest is het nu tijd voor de reünie! Ook als je niet bent meegeweest op Eerstejaarsweekend ben je van harte welkom om te komen borrelen, dus kom vooral langs!

 • A.V. Financieel Eindverslag 71

 • Aftertentamenborrel

  Het is weer zover.... de eerste tentamenperiode gaat bijna van start. Is de UB alweer je tweede thuis geworden? Of ben je nog motivatie aan het zoeken voor het maken van een goed studieplan? 
  Terwijl jij nog even aan het strugglen bent geven wij je iets om naar uit te kijken. Labyrint organiseert de eerste aftertentamenborrel van het jaar: Old Dutschhhh with a modern touch! 
  Kom vanaf 17:00 langs in 5A23 om Oud-Hollandsche spelletjes met ons te spelen! Van spijkerpoepen tot koekhappen, alles wat jij vroeger deed als kind! Ook zijn er gratis hapjes en drankjes, wat dat heb je dubbel en dwars verdiend!

  Succes met de tentamens en we zien je op 9 november!!!!

 • Labyrintfeest

  Slaat de tentamenstress al toe? Breng jij je dagen al door in de UB? ….Gelukkig is het na de tentamens tijd voor een goed feestje! Na een grandioos eerste Labyrintfeest in september is het tijd voor nog een feestje!
  Wat is het altijd heerlijk om in je comfortabele kleding te studeren….. maar heb jij ooit al ervaren hoe het is om volledig uit je dak te gaan in je pyjama?? Nu is je kans! Haal je meest pluizige pyjama, slaapmaskertjes en knuffels maar tevoorschijn, want op 14 november kun je in je pyjama komen dansen in de Hifi! Het feest is van 23:00 tot 4:00 waarna je meteen in je pyjama je bed in kan rollen. De deuren sluiten om 01:00 uur. 
  Sleep je vrienden uit bed en zet jullie op aanwezig! Kom zingen met de DJ’s en dansen in je PJ’s! 

  EARLY BIRD TICKETS:
  members: €3,- 
  non-members: €5,- 

  AT THE DOOR:
  members: €4,-
  non-members: €6,-

  P.S.: Vergeet niet je ID-kaart (18+) en collegekaart!

 • AJW Bekendmaking en Almanak Bekendmaking

  Labyrint will go to a foreign city with the All Year’s Weekend from the 22th till the 24th of February 2019! The weekend will be about socializing and bonding with members of all ages. During this drink, the location of this weekend will be revealed! In addition, the theme of the Yearbook 2018-2019 will be revealed as well! The yearbook will contain a lot of funny stories about committees and Labyrint activities. Come join us on Thursday the 22th of November from 21:00 to celebrate the All year’s weekend and the Yearbook! The first 30 attendees will get a free drink, so make sure you're there on time!

 • PTP Workshop

  Have you always been curious what hypnosis is and how it works? What if we were to tell you that there is such a thing as “Self Hypnosis”? If you want to know more, come to the workshop self-hypnosis given by the talented, respected lifecoach and keynote speaker Milan Somers. 

 • Eerstejaarsactiviteit

  Deze november presenteert de Sociale-activiteitencommissie: Pubquiz Extravaganza! Bereid je voor op het extreme, want het is zo veel meer dan "gewoon een pubquiz". Daag jezelf en je vrienden uit en doe mee met deze spectaculaire avond vol met leuke spellen, quizzen, bier en win speciale prijzen!

 • Hokactiviteit: Sinterklaas

  "Hoor wie klopt daar kinderen..." Woensdag 5 december zal onze lieve Goedheiligman van 12:00 tot 14:00 het hok (SA55) aantikken met zijn staf. Alle zoete Labyrint leden zijn uitgenodigd om deze ouwe man een vrolijke middag te bezorgen en zijn snacks uit Spanje te nuttigen. Om de LabySint financieel uit te buiten, mag elk Labyrint lid vanaf woensdag 28 november ook zijn/haar schoentje komen knutselen in het hok. Wie weet ligt er dan op 5 december wel wat lekkers op jullie te wachten...

 • Bezoek Bekendmaking + Kroeglezing

 • Actieve-Ledendag

  Dear Active Members,

 • Studiereis Bekendmaking

 • IOC Lezing

  Hypersexuality, also known as sex addiction…, it can progress with time. It might start with harmless activities like masturbating too much or watching excessive porn but can lead to something dangerous. Get to  understand the wide societal implications of sex addiction and the psychological, social and societal misinterpretations there are in western society about this phenomenon.

 • Student-Docent Activiteit

  Dit evenement is afgelast.

 • Kerstdiner

  Dit jaar presenteert SoAcie... een Golden Winter Christmas Dinner! Heb jij zin in een overheerlijk driegangen shared-dining in een gezellige, sfeervolle ruimte? Heb jij zin om gezellig met je Labyrint vrienden een feestelijke kerstavond te beleven? Twijfel niet en schrijf je in! Let wel op: de deadline voor de inschrijving is zondag 16 december om 23:59:59.

 • Sine Regno

  Tijdens Sine Regno zal het bestuur niet aanwezig zijn en zal het besturen van Labyrint worden overgenomen door bestuur 71. Het hok zal dan geopend zijn van 11:00-15:00 uur. Vanaf 14 januari zal het bestuur weer bereikbaar zijn, voor vragen kunt u mailen naar bestuur@labyrintleiden.nl

 • Aftertentamenborrel

  Heb je weer behoefte aan een sociale omgeving om met je vrienden een drankje te doen na de tentamens, in plaats van samen te strijden in de UB? Na de tentamens zorgt Labyrint dat jij weer volledig tot rust kunt komen met een hapje en een drankje! De Aftertentamenborrel zal plaatsvinden van 16:30-18:00 en is gratis!!

 • StuCacie Lezing Fascisme

  Mussolini en Hitler: dit zijn meestal de eerste namen die in je opkomen bij het horen van het woord ‘fascisme’. Maar wat betekent dit nou eigenlijk precies? En hoe komt het dat deze personen zoveel aanhangers hadden? Daniël Knegt, docent van de afdeling geschiedenis op de Universiteit van Amsterdam zal ons in zijn lezing wat meer uitleggen over de geschiedenis van fascisme en zijn kijk op deze stroming verder toelichten.

  Locatie: FSW, 1A37
  Datum en tijd: Dinsdag 5 februari, 19:30 - 21:00
  Prijs leden: €3
  Prijs niet-leden: €5

 • Alumnisymposium

  Hoe ziet de toekomst voor psychologen eruit? Wordt ons werk later overgenomen door robots? Zal therapie voortaan gegeven worden door chatbots? De arbeidsmarkt is constant aan het veranderen door allerlei (technologische) ontwikkelingen. De wereld wordt sneller en digitaler. Welke gevolgen heeft dit voor de huidige en de toekomstige arbeidsmarkt? En hoe kun je hier als individu goed op inspelen?

 • Ouderdag

  Lijkt het jou leuk om je ouders, verzorgers, broertjes, zusjes, opa’s of oma’s te laten zien hoe jouw studieleven eruit ziet? Dan is dit je kans! Op zaterdag 9 februari organiseert de Introductiecommissie van Labyrint de jaarlijkse Ouderdag met als thema ‘Big fish, little pond.’ Wij verwelkomen jullie op deze dag graag met een kopje koffie of thee. Hierna volgt een inleidend college door niemand minder dan Jop Groeneweg, een rondleiding door de FSW, de commissiemarkt, een lekkere lunch en twee korte werkgroepen van Interpersoonlijke Beroepsvaardigheden (IBV) en SPSS. Na afloop is er gelegenheid om na te borrelen. Op deze Ouderdag zouden wij jouw ouders en andere familieleden graag een kijkje willen geven in het leven van een psychologiestudent. Snappen jouw ouders niet altijd waar je het over hebt, of wat je nou precies doet als je gaat “studeren”? Aarzel dan niet en schrijf jullie in via deze link. Inschrijven kan tot 20 januari. De kosten bedragen €10,00 per deelnemer.

 • Bestuursinformatieavond

  Halverwege het studiejaar is Bestuur 72 alweer actief op zoek naar Bestuur 73. Om inzicht te geven in alles wat je kan verwachten van een bestuursjaar bij Labyrint, organiseert het Bestuur een speciale informatieavond om je van alle antwoorden te voorzien. Weet jij al dat je wil solliciteren of ben jij geïnteresseerd en op zoek naar meer informatie? Kom naar de bestuursinformatieavond, waar ook oud-bestuursleden van Labyrint tijdens een afsluitende informele borrel al hun ervaringen met jou zullen delen! 

 • VerO Feest

  Op 13 februari bundelen de vier gangverenigingen van de Faculteit Sociale Wetenschappen hun verenigingskrachten voor een fantastisch, onvergetelijk FSW-feest! Dit feest zal het thema "FSW: Freek's Safari Wednesday" dragen, om de dieren-liefhebbende Freek Vonk in jullie eindelijk eens een podium te geven. De NEXT zal haar deuren vanaf 23:00 tot 1:00 openen om jullie tot 4:00 een junglefeest te geven die eindelijk eens samen met andere verenigingen gevierd kan worden! 

 • AJW Informatieavond

  Tijdens de informatieavond krijgen de deelnemers van het Allejaarsweekend naar Leuven meer informatie over de reis, waaronder het programma van de reis en andere praktische informatie. Tijd en locatie van deze avond zullen later bekend worden gemaakt. 

 • AJW

  Van 22 tot en met 24 februari gaat Labyrint weer als vanouds op Allejaarsweekend! Dit jaar zal Labyrint de prachtige stad Leuven in België gaan verkennen! Het weekend draait om gezelligheid en binding tussen de leden van alle jaren. Het weekend is helaas al vol. Mocht je nog een plekje op de reservelijst willen bemachtigen, stuur dan een mailtje naar bestuur@labyrintleiden.nl en vermeld hierbij je naam, je studentnummer en je geboortedatum. Gedurende het weekend zal onder andere een bierbrouwerij worden bezocht, een kroegentocht worden georganiseerd en verscheidene andere activiteiten, waaronder een Crazy 88!

   

 • Haka Dans Workshop

  Ooit gehoord van de Maori cultuur en hun beroemde Haka krijgersdans? Dit is jouw kans om hun culturele erfgoed van dichtbij te beschouwen! Deze bijzondere ervaring zal namelijk gegeven worden door het Waka project van roeivereniging Njord uit Leiden. Het Waka project begon in 2010 om de bijzondere Maori cultuur met andere landen te kunnen delen en bezoekt jaarlijks de Maori om contact te behouden.

 • Bezoek Informatieavond

  Deze informatieavond is verplicht voor alle deelnemers aan de bezoekreis. Deze avond begint om 19:00 en zal plaatsvinden op het FSW. Tijdens deze avond maken de deelnemers kennis met elkaar, stelt de commissie zich voor aan de deelnemers en wordt het programma gepresenteerd. Daarnaast worden de laatste tips & tricks voor een geslaagde Labyrintreis gedeelt met de deelnemers, zodat iedereen zich optimaal kan voorbereiden op de reis! 

 • Labyrint Party: Horse in the hall, it's Carnaval!

  Heb je altijd al een piloot, hippie, boef, piraat of astronaut willen zijn? Dan is dit je kans! We zijn alweer op de helft van het jaar en daarom is het tijd om weer helemaal los te gaan op een nieuw Labyrint feestje: ‘Horse in the hall, it’s carnaval’! Zing jij als geen ander mee met nummers als ‘Er staat een paard in de gang..’ of ‘Snollebolleke’? Zorg dan dat je dit carnavalsfeest niet mist, want samen met de DJ’s van Sowieso blazen we het dak van de HIFI op 6 maart er helemaal af. Om 23:00 gaan de deuren open en om 04:00 horen we het laatste carnavalsnummer. Zorg dat je voor 01:00 in je mooiste outfit binnen bent want dan gaan de deuren dicht. Tot dan!

 • Bekendmaking EJW

  Donderdag 7 maart wordt het thema van het eerstejaarsweekend bekend gemaakt! De bekendmaking zal plaatsvinden aan de hand van een pubquiz. Dus mocht je bij het EJW mentor willen worden, heb je zin in een pubquiz, zin in een borrel of ben je gewoon benieuwd naar het thema van het EJW? Kom dan vooral 7 maart naar café Rembrandt om 21:00 om hierbij te zijn! Wees er snel bij, de eerste 30 personen krijgen een gratis drankje. Toegang is gratis. 

 • InFaFe

  Op 12 maart is het weer tijd voor het feest van het jaar! De krachten zijn gebundeld en dit wordt het feest waar de oude Hawaiianen nog jaren over praten. Tijd om je kokosnoten uit de kast te halen en al je vrienden op te trommelen voor ultieme escalatie. Met Team SWS gaat het feest in de Nobel los! Kaarten kunnen uitsluitend met cash in het hok worden gekocht. 18+

 • Bezoek

  De bezoekreis van Labyrint is doorgaans een van de hoogtepunten van het jaar. Labyrint bezoekt met 50 leden (inclusief commissie en bestuur) zo'n vier dagen een buitelandse stad en universiteit. Hierin worden zowel sutdie gerelateerde als sociaal gerichte activiteiten georganiseerd. Naast het bezoek van de lokale universiteit worden er ook activiteiten als een pubcrawl of/en een diner georganiseerd. Deze reis is de ideale mix tussen studie en ontspanning. De prijs voor deelnemers is 120 euro, met daarin inbegrepen het vervoer, de accommodatie, een keer diner en een aantal activiteiten. 

 • AJW Reünie + Jam Sessie

  Na een sfeervol weekendje Leuven is het tijd om elkaar weer te ontmoeten op de reünie op 13 maart vanaf 21:00! Kom samen met je studievrienden herinneringen ophalen en foto's terugkijken van dit onvergetelijke weekend! De reünie zal gevolgd worden door een Jamsessie. Meer informatie over deze Jamsessie kan je hieronder vinden. De entree is deze avond gratis voor Labyrintleden. 

 • Bedrijvendiner

  Jaarlijks organiseert Labyrint een bedrijvendiner, waarbij studenten de kans krijgen rond de tafel te zitten met verschillende bedrijven uit de sectoren Sociale- en Organisatiepsychologie en Economische- en Consumentenpsychologie. Hierbij kan je aan deze bedrijven al de vragen stellen die je hebt over hun werkzaamheden en jezelf bij hen op de kaart zetten. Dit jaar zullen de volgende bedrijven aanwezig zijn: ING, Badenoch & Clark/Fairlane, Boer & Croon, Skyscrapers en Amrop. Ben jij dus benieuwd naar de mogelijkheden die deze bedrijven bieden, terwijl je geniet van een vijfgangendiner in een gezellig restaurant? Bemachtig dan snel een plaatsje aan tafel!

 • Aftertentamenborrel

  Heb je weer behoefte aan een sociale omgeving om met je vrienden een drankje te doen na de tentamens, in plaats van samen te strijden in de UB? Na de tentamens zorgt Labyrint dat jij weer volledig tot rust kunt komen met een hapje en een drankje! De Aftertentamenborrel zal plaatsvinden van 16:30-18:00 en is gratis!!

 • IOC Sportactiviteit

  Jammer genoeg valt er nog weinig te verklappen over deze activiteit. Er zal in ieder geval een mooi sport evenement plaatsvinden, waarbij de sport(en) internationaal georiënteerd zal zijn. 

 • Pool Party + InFaCareer

  Na een succesvolle editie van vorig jaar, organiseert de Feestcommissie dit jaar opnieuw een Poolparty! De Poolparty zal plaatsvinden van 22:00-1:00 in Zwembad Poelmeer. Entree is voor leden 5,50 en voor niet-leden 6,50. De Poolparty is in samenwerking met ISN. Leden van ISN betalen net als Labyrintleden slechts 5,50! Nadere informatie over het evenement volgt nog. 

 • A.V. Halfjaarlijks Verslag

  Een Algemene Vergadering is een vergadering waarbij je je stem kan laten gelden en waarbij er vergaderd wordt over verschillende zaken over de verenging. Deze A.V. zal in het teken staan van de presentatie van het halfjaarlijks verslag van Bestuur 72. Daarnaast zal er gratis taart zijn.

 • Verjaardag Labyrint + Hokactiviteit + InFaCo

  Hiep Hiep Hoera! 24 april is de verjaardag van Labyrint en dat moet gevierd worden. Deze dag zal er een hokactiviteit worden georganiseerd. Informatie over deze activiteit volgt nog. 

 • Diesactiviteit

  Om de verjaardag van Labyrint met onze leden te vieren, zal de Sociale-activiteitencommissie een speciale, feestelijke activiteit organiseren. Over de invulling wordt nog gedacht, dus verdere informatie volgt later!

 • Studiereis Informatieavond

 • Bezoek Reünie

  Deze borrel staat in het teken van de bezoekreis. Het biedt de deelnemers van de reis de gelegenheid nog een keer samen te komen en terug te blikken op een van de hoogtepunten van het jaar. Ook leden die niet naar de reis zijn geweest zijn natuurlijk van harte welkom om bij deze borrel aan te sluiten en er een gezellige avond van te maken. 

 • Bekendmaking Kandidaatsbestuur 73

  Deze avond zal het Kandidaats Bestuur bekend worden gemaakt. Onder andere via Facebook zal bekend worden gemaakt wie het K.B. 73 is.

 • Netwerkevenement

  Op 3 mei vindt de tweede activiteit van de Alumnicommissie plaats. Voor het eerst wordt er dit jaar een Netwerkevenement georganiseerd. Nadere informatie over dit evenement zal later bekend worden gemaakt. Het netwerkevenemet kost 4 euro voor leden en 5 euro voor niet-leden. 

 • Excursie Snijzaal LUMC

  Labyrint gaat op excursie naar de anatomische snijzaal van het LUMC! Altijd als eens willen weten hoe het eraan toe gaat in een snijzaal? En de hersenen met eigen ogen te willen aanschouwen? Dan is dit dé mogelijkheid! In een uur tijd zal er aan de hand van verschillende hersenpreparaten een overzicht worden gegeven van alle structuren in en om dit indrukwekkende orgaan. Meer informatie over deze activiteit volgt spoedig. 

 • Studiereis

  Wenen, de stad van schnitzels, klassieke muziek, schnaps en niemand minder dan Sigmund Freud! Labyrint zal deze geweldige stad van 9 tot en met 15 mei 2019 verkennen en jij kan hier bij zijn!
  We zullen vele leuke dingen ondernemen, waaronder een bezoek aan de Universiteit Wenen en Sigmund Freud Universiteit, een pub crawl, een bezoek aan het Alt Wiener Schnapsmuseum en nog veel meer! We zullen zelfs de stad verlaten voor een dagtrip naar een ander land. Welk land? Dat blijft nog even een verassing!

 • Casusdag

 • Actieve-Ledenetentje + Laby-only Feest

  Om alle actieve leden te bedanken voor hun inzet en bijdrage in een commissie, zal er een actieve leden diner plaats vinden. Dit is uitsluitend voor actieve leden en zal voor de actieve leden gratis zijn. Aansluitend aan het diner zal er een Laby-only feest zijn, de Fecie organiseert een mooi feest voor alle leden van Labyrint. Het feest zal gratis zijn en alleen toegankelijk voor Labyrint-leden.

 • PTP-congres

   

 • A.V. Kandidaatsbestuur 73 Instemming

  Een Algemene Vergadering is een vergadering waarbij je je stem kan laten gelden en waarbij er vergaderd wordt over verschillende zaken over de verenging. Deze A.V. zal in het teken staan van de presentatie van het Kandidaats bestuur 73, er zal deze avonden worden gestemd of deze mensen het f.t. bestuur 73 zullen gaan vormen. Daarnaast zal er gratis taart zijn.

 • AJW Sociale Activiteit

  De Allejaarsweekendcommissie organiseert 29 mei een sociale activiteit. De prijs voor leden is 4,50 en voor niet-leden 5,50. Nadere informatie over de activiteit volgt nog. 

 • Gala

  Om het studiejaar op een feestelijke en chique manier af te sluiten, zal de sociale-activiteitencommissie een prachtig gala organiseren. Geniet van live-muziek, de mogelijkheid tot mooie foto's en lekkere drankjes om de avond te vullen. Verdere informatie volgt later!

 • Aftertentamenborrel + Almanak Uitreiking

  Heb je weer behoefte aan een sociale omgeving om met je vrienden een drankje te doen na de tentamens, in plaats van samen te strijden in de UB? Na de tentamens zorgt Labyrint dat jij weer volledig tot rust kunt komen met een hapje en een drankje!  Daarnaast zal de Almanakcommissie met trots de Almanak, waar ze een jaar lang aan hebben gewerkt, aan iedereen uitdelen. De Aftertentamenborrel en Almanak-uitreiking zal plaatsvinden van 16:30-18:00 en is gratis!!

 • Opening Academisch Jaar

 • A.V. Eindverslag 72

  Een Algemene Vergadering is een vergadering waarbij je je stem kan laten gelden en waarbij er vergaderd wordt over verschillende zaken over de verenging. Deze A.V. zal in het teken staan van de presentatie van het eindverslag van Bestuur 72. Daarnaast zal er gratis taart zijn.

 • Wissel A.V. + Wisselfeest

 • EJW Mentorenavond

  Deze avond zullen de mentoren van het EJW meer informatie ontvangen over het EJW en hun groepje. Deze avond is alleen voor de mentoren van het EJW en zal gratis zijn. Verder informatie volgt.

 • A.V. Beleidspresentatie 73

  Een Algemene Vergadering is een vergadering waarbij je je stem kan laten gelden en waarbij er vergaderd wordt over verschillende zaken over de verenging. Deze A.V. zal in het teken staan van de presentatie van het beleid van Bestuur 73. Daarnaast zal er gratis taart zijn.

 • EJW

  Het Eerstejaarsweekend is een weekend waarop eerstejaars elkaar beter kunnen leren kennen, en meer over de studie, stad en het studentenleven te weten komen. Het is een sociaal weekend wat perfect is om je mede studenten beter te leren kennen. Dit jaar zal het EJW voor het eerst in Brabant zijn. Verder informatie volgt.

 • Studiereis Reünie

 • Pub Crawl

  De IOC organiseert een kroegentocht door Leiden om het begin van het nieuwe collegejaar te vieren. Momenteel is de commissie nog druk bezig met de voorbereidingen. 

 • Commissiewissel + Labyrintfeest

  Traditiegetrouw zal 26 september de commissiewissel plaatsvinden, waarbij de nieuwe commissieleden voor het studiejaar van 2019-2020 elkaar zullen ontmoeten, aan de hand van een borrel. Daarnaast vindt het laatste feest van de Feestcommissie 2018-2019 plaats. Leden betalen 3 euro in de voorverkoop en 4 euro aan de deur. Niet-leden kopen een kaartje voor 5 euro in de voorverkoop en 6 euro aan de deur. Nadere informatie over het feest volgt nog.

 • EJW Reünie

  De EJW reunie is een mooie gelegenheid om nog een keer met je EJWgroepje een gezellig avond te hebben en herinneringen van het EJW op te halen. Deze borrel is gratis en ook open voor mensen die niet mee waren op het EJW. Verdere informatie volgt.

 • A.V. Financieel Eindverslag 72

  Een Algemene Vergadering is een vergadering waarbij je je stem kan laten gelden en waarbij er vergaderd wordt over verschillende zaken over de verenging. Deze A.V. zal in het teken staan van de presentatie van het financieel eindverslag van Bestuur 72. Daarnaast zal er gratis taart zijn.

Sponsoren

Inzowijs
Joor-it
Athenastudies

Realisatie: verenigingenweb