view this site in English

Cursussen/bijlessen

Cursussen

Er worden dit jaar verschillende cursussen georganiseerd: Sportpsychologie en Positieve Psychologie. Dit zijn richtingen in de psychologie die niet aangeboden worden bij de opleiding Psychologie op Universiteit Leiden. Deze cursussen zijn aanvullend bedoeld, voor studenten die deze richtingen missen in de opleiding. 

Cursus Positieve Psychologie 

Dit jaar zal weer de cursus Positieve Psychologie worden gegeven bij Labyrint. Positieve psychologie is een vrij nieuwe stroming binnen de psychologie, in 1998 opgericht door o.a. Martin Seligman (toenmalig voorzitter APA). Positief psychologen houden zich bezig met het vinden en doen groeien van talent, goede eigenschappen en sterke kanten. Ook proberen ze om het gewone leven meer zinvol te maken. Dit is bedoeld als een aanvulling op de “klassieke” psychologie die zich vaak bezighoudt met het behandelen van psychische stoornissen, het oplossen van communicatieproblemen, het behandelen van leerproblemen, etc.

Deze cursus Positieve Psychologie biedt een introductie in het onderzoek en de praktijk van een positief psycholoog. De cursus wordt gegeven door Jip Lauwers.

De cursus zal plaatsvinden in blok vier. 16 april begint de cursus, met elke week op dinsdagavond een bijeenkomst van 19.00u tot en met 21.00u. De kosten van de cursus zijn €140,-. Er zijn geen eisen voor deelname. Voor meer informatie of om je aan te melden kan je mailen naar: cursuspositievepsychologie@gmail.com.

De data van de cursus zijn:16 april, 23 april, 30 april, 7 mei,14 mei, 21 mei, 28 mei.

Cursus Sport Psychologie

Elk jaar geeft Labyrint haar leden weer de kans om voordelig deel te nemen aan de Basiscursus Sportpsychologie.De Basiscursus Sportpsychologie is een laagdrempelige en zeer praktische training gericht op het aanleren van mentale vaardigheden. Tot de doelgroep behoren (sub)topsporters, maar zeker ook breedtesporters en studenten die zich in het vakgebied verder willen verdiepen. Omdat veel psychologiestudenten juist ook geïnteresseerd zijn in hoe dit toe te passen bij het begeleiden van anderen, zal hier een accent op liggen in deze cursus.

De cursus bestaat uit in totaal 4 lessen van 4 uur. De diverse aspecten van mentale training in de sport komen op een zeer toegankelijke en interactieve manier aan de orde. Onderwerpen zijn: introductie, doelstellen, spanning, ademhaling, spierontspanning, mentale verbeelding, zelfspraak, aandacht en concentratie, groepsdynamica en persoonlijkheid. De training wordt gegeven door sportpsycholoog en professioneel trainer Lex Duvekot.

De cursus zal plaatsvinden op de volgende data: 13 December, 10 Januari, 7 Februari en 21 Februari. De cursus kost normaal gesproken €280,- ,  Labyrintleden kunnen meedoen voor maar €160,- . De gehele cursus zal in het Engels zijn.

Inschrijven kan via de volgende link: https://form.jotformeu.com/62414241875354 . Voor meer informatie mail naar: bestuur@labyrintleiden.nl

Bijlessen

Dit jaar heeft Labyrint een samenwerking met AthenaStudies om haar leden een lagere prijs voor tentamentraingen te kunnen bieden. AthenaStudies heeft een slagingspercentage van 87% en daarmee zorgen we ervoor dat jij je tentamens met een mooi cijfer haalt. Buiten de cursussen staan de docenten van AthenaStudies ook voor jullie klaar! AthenaStudies biedt kwalitatief hoogstaande tentamentrainingen aan op alle universiteiten in Nederland. Speciaal voor Labyrint leden geldt een korting van 10% op ALLE cursussen. Vakken als psychometrie en IMT staan nu al voor jullie klaar. Voor het volledige cursusaanbod kun je terecht op: https://athenastudies.nl/cursus/lu/psycho    

Voor leden is er de mogelijkheid tot het volgen van cursussen met ledenkorting. Voer LABYRINTblok1 in en geniet direct van je ledenkorting. Let op: deze korting is alleen voor labyrintleden.    

Voor vragen of opmerkingen kun je mailen naar: psychologie.lu@athenastudies.nl

Sponsoren

Acquisitiepartners
acquisitiepartners
acquisitiepartners

Realisatie: verenigingenweb