U bent hier:

Lidmaatschap

Met bijna 2500 leden is Studievereniging Labyrint een van de grootste studieverenigingen van Nederland. Hierdoor kunnen wij onze leden unieke kortingen en kansen aanbieden. Daarom kiest het merendeel van de studenten om lid te worden van Labyrint.

Alle voordelen van lidmaatschap op een rijtje:

  • Studieboeken en samenvattingen met korting
  • Korting op alle activiteiten van Labyrint (studiereizen, feesten en congressen)
  • Aan je CV werken als commissie of bestuur
  • Dat en meer voor maar €17,50 per collegejaar 

Lees hieronder meer informatie of schrijf je gelijk in!

Studieboeken en samenvattingen

Ten eerste kun je bij ons met korting studieboeken kopen. Doordat we een contract hebben met een boekhandel kunnen we studenten korting aanbieden.

Naast studieboeken verkopen we ook samenvattingen, die een handig hulpmiddel zijn bij het voorbereiden van je tentamens. 

Activiteiten

Daarnaast organiseren de vele commissies die Labyrint rijk is gedurende het hele collegejaar activiteiten. Dit kunnen sociaalgerichte of studiegerelateerde activiteiten zijn. Zo organiseren we onder andere een jaarlijkse studiereis, congressen, lezingen, borrels en staat Labyrint in heel Leiden (en daar buiten!) bekend om haar leuke feesten.

Op veel van deze activiteiten krijg je als Labyrintlid korting! Sommige activiteiten (zoals de studiereis) zijn alleen toegankelijk voor onze leden. Houd onze activiteitenoverzicht in de gaten om op de hoogte te blijven van onze aankomende activiteiten.

Nieuwsbrief en verenigingsblad

Bovendien krijg je als lid maandelijks onze digitale nieuwsbrief opgestuurd, waardoor je op de hoogte blijft van alle activiteiten die er georganiseerd worden. Ook ontvang je deSofa, het tijdschrift van Labyrint. Hierin vind je interviews, interessante artikelen over het vakgebied, verslagen van Labyrintactiviteiten, etc.. 
Wil je je afmelden voor "deSofa"  of de nieuwsbrief? Stuur dan een e-mail naar secretaris@labyrintleiden.nl.

Jaarboek: de Almanak

Tevens heb je als lid recht op de almanak, waarin je allerlei informatie kunt vinden over Leiden, je medestudenten, de commissies van Labyrint en de georganiseerde activiteiten. Deze kun je ophalen in het Labyrinthok (SA55)!

Actief lidmaatschap

Naast het kunnen bijwonen van al deze prachtige activiteiten, kun je natuurlijk ook helpen om ze te organiseren! Een actief lidmaatschap bij Labyrint (of bij welke vereniging dan ook) is een goede leerervaring naast je studie! Buiten dat het enorm gezellig is, staat het ook nog eens mooi op je CV!

Aan het begin van ieder collegejaar worden de commissies samengesteld door het bestuur. Ieder jaar wordt er voor de actieve leden van Labyrint een actieve leden dag en een actieve ledenetentje georganiseerd. Onder het kopje 'commissies' kun je lezen welke commissies er allemaal bij Labyrint bestaan en wat iedere commissie organiseert.

De kosten van het lidmaatschap

Als voltijd-, deeltijd- of schakelstudent kun je voor €17,50 per collegejaar lid worden. Sinds 2009-2010 bestaat ook voor de zogenaamde 'gaststudenten' (minor- en HBO-keuzevakstudenten) en internationale studenten de mogelijkheid om per semester lid te worden. Dit kost je €9 per semester. Het gaststudentlidmaatschap kan alleen contant betaald worden in de verenigingsruimte.

Ten slotte is er nog het alumnilidmaatschap. Dit is bedoeld voor oud-leden die nog verbonden willen blijven aan de vereniging en de universiteit. Dit lidmaatschap kost €10,- per jaar.

LET OP: Het lidmaatschap van Labyrint wordt niet automatisch beëindigd wanneer je klaar bent met studeren! Je dient dit zelf schriftelijk hier op te zeggen vóór 1 augustus. Zie hierover meer bij "Lidmaatschap beeïndigen".

Mocht u na het lezen van deze pagina nog vragen hebben, neem dan een kijkje op onze veelgestelde vragen pagina

Sponsoren