view this site in English

Nieuws

Carrière - Leer jezelf beter kennen

Veel jongeren en studenten moeten nog ontdekken wie zij echt zijn of wat zij willen worden. Het is meer dan normaal dat je dit niet direct weet. De een weet dit al heel snel en bij de ander komt er gaandeweg achter. Er is geen enkele reden tot stress, want er zijn meerdere hulpmiddelen om jezelf echt te leren kennen!

Beroepskeuzetest

Zit jij al in de volgende fase en ben jij al bijna afgestudeerd? Dan is het tijd om te kijken wat jij gaat doen na je opleiding. Ook dit is een moeilijke keuze, al verschilt dit per opleiding. Heb jij ervoor gekozen om een brede opleiding te doen, dan kan jij alle kanten op en is het heel handig om advies te verkrijgen via een gratis beroepskeuzetest. Heb jij een hele specifieke opleiding gevolgd als rechten, dan is de kans groot dat jij wat gaat doen in de advocatuur. Ben jij nog niet aan het eind van jouw opleiding, maar juist aan het begin of zit je nog op de middelbare school? Dan is een beroepskeuzetest ook erg handig om alvast vooruit te kijken naar wat jij mogelijk in de toekomst wilt gaan doen. Ook bij deze test geldt dat dit een advies is, dus laat het nooit leidend zijn in jouw keuze!

Algemene testen

Ben jij niet op zoek naar een studiekeuze- of beroepskeuze test, maar wil jij jezelf beter leren kennen? Dan zijn er verschillende algemene testen. Wil jij weten waar jouw kwaliteiten liggen? Puur uit interesse of bijvoorbeeld ter voorbereiding op een sollicitatiegesprek. Dan kan je een keer Googlen op talent scan of persoonlijkheidstest. Zo leer je wat jouw sterke punten zijn en waar jouw kwaliteiten liggen.

Wil jij weten over hoeveel capaciteit jij beschikt in je hersenen? Of simpel gezegd wat jouw IQ is? Dan kan jij een IQ-test doen en weet jij binnen no-time wat jouw werk- en denkniveau is!

 Samenvattend, dit zijn een aantal testen die je kunnen verder helpen als je zoekende hierin bent. Voor de een zal dit bruikbaar zijn en de ander zal dit misschien al voor zichzelf weten. Iedereen komt hier gaandeweg achter en vindt zijn of haar eigen pad!

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ik ben Yannick Bos en ben student Commerciële economie aan de Hogeschool van Amsterdam. Momenteel zit ik in mijn laatste studiejaar en ga dus afstuderen! Ik werk bij YoungCapital als Junior Online Marketeer. Dit houdt in dat ik medeverantwoordelijk ben dat YoungCapital goed gevonden wordt in de zoekresultaten van Google. Daarnaast schrijf ik graag gastblogs om jongeren, studenten en starters te informeren en inspireren over alles wat te maken heeft met leren, werken en solliciteren. Voor mij is het een uitdaging hoe ik werk en studeren kan combineren en dit deel ik ook graag!

Sponsoren

Sponsoren Labyrint
Sponsoren Labyrint
Sponsoren Labyrint

Realisatie: verenigingenweb